Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψυχόδραμα: workshop γνωριμίας!

Μια ώθηση από τον δημιουργικό μας εαυτό!
Κυριακή 14 Μαίου, 11.00-15.30

Εξερευνούμε & μαθαίνουμε για τον εαυτό μας και το πώς σχετιζόμαστε με τους άλλους, παρέα με την ομάδα. Εκφραζόμαστε και ερχόμαστε σε επαφή με τη δημιουργικότητά μας!


Το παρόν εργαστήρι απευθύνεται
  1. σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν πώς δουλεύουμε με το Ψυχόδραμα για την Προσωπική Ανάπτυξη
  2. σε όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν την Εκπαίδευση στο Ψυχόδραμα, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΨΥΚΑΠ

Θα χρησιμοποιηθούν βιωματικές ασκήσεις αλληλεπίδρασης της ομάδας, διάφορες ψυχοδραματικές τεχνικές (καθρέπτης, σωσίας, αντιστροφή ρόλων κα.), τεχνικές role-playing κ.α.


Προσωπική Ανάπτυξη στην Ψυχοδραματική σκηνή
Ο εσωτερικός μας κόσμος, έχει μια παράλληλη ζωή με την εξωτερική πραγματικότητα και δράση..Μέσα μας, πόσες σκέψεις, πόσα συναισθήματα, πόσα όνειρα, πόσες διερωτήσεις…πόσοι και πόσοι διάλογοι!!
Η ψυχοδραματική σκηνή γίνεται το πλαίσιο όπου μπορούμε να εκφράσουμε, να δούμε, να απελευθερώσουμε όσα «γουργουρίζουν» μέσα μας : να ανακαλύψουμε την “surplus reality” , δηλαδή την πραγματικότητα πέρα και πάνω από την πραγματικότητα, τη βιωμένη πραγματικότητα.
Μέσα από το βίωμα, και καθώς ερχόμαστε σε επαφή με τη δημιουργικότητά μας, προκύπτουν νέοι «ρόλοι», νέοι τρόποι ανταπόκρισής μας στις καταστάσεις που μας απασχολούν και νέοι τρόποι θέασης της ζωής!

Πληροφορίες
Μέρα/ώρα: Κυριακή, 14 Μαίου 2017, 11.00-15.30
Χώρος: Ψυχοκίνηση, Αλκμαιωνίδων 6, Καισαριανή (πίσω από το Caravel, μετρό Ευαγγελισμού)
Συνδρομή: 50ευρώ, 40 για άνεργους-φοιτητές
Πληροφορίες & εγγραφές: 6943 293 408, 2155 159 120 ,danai_chor@yahoo.gr
Οργανώτρια/Συντονίστρια: Δανάη Χορομίδου, ψυχολόγος, ψυχοδραματίστρια, επόπτρια & εκπ/νη εκπαιδεύτρια Ψυχοδράματος, συνεργάτης του ΨΥΚΑΠ
Ιστότοπος: www.danaichor.blogspot.gr

*η εγγραφή σας ολοκληρώνεται με κατάθεση σε λογαριασμό τράπεζας που θα σας δοθεί


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Θεωρία Προσωπικότητας του Carl Rogers

του Παναγιώτη Καλομοιράκη

Τάση Πραγμάτωσης- Οργανισμός
Ο Rogers, όπως και οι συνάδελφοί του Goldstein και Maslow,  υποστηρίζει πως η μοναδική κινητήρια δύναμη του ανθρώπινου οργανισμού είναι η τάση για πραγμάτωση. Η τάση πραγμάτωσης ωθεί τον οργανισμό προς την επιβίωση, την εξέλιξη, την αυτονομία, βάσει των εγγενών χαρακτηριστικών του. Η τάση πραγμάτωσης είναι μία τάση που δεν μπορεί να αποκοπεί από τον οργανισμό αλλά δρα από τη γέννηση του ανθρώπου και συνεχίζει να δρα σε όλη τη διάρκεια της ζωής του (Μπρούζος, 2004).

Η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη

του Παναγιώτη Καλομοιράκη


Βρεφική ηλικία
Κατά τη βρεφική ηλικία ο άνθρωπος είναι απόλυτα εξαρτημένος από το οικογενειακό περιβάλλον για την ικανοποίηση των αναγκών του. Σύμφωνα με τη βιοκοινωνική θεωρία του Erikson, αν επιτευχθεί ικανοποιητικά αυτός ο στόχος, τότε το άτομο αναπτύσσει το συναίσθημα της βασικής εμπιστοσύνης.

Η προσωποκεντρική συμβουλευτική

του Παναγιώτη Καλομοιράκη

Μερικά ιστορικά στοιχεία

Μέχρι τα μέσα του εικοστού αιώνα περίπου, η ψυχοθεραπεία αντλούσε τις μεθόδους της από τις θεωρίες των ψυχοδυναμικών και συμπεριφοριστικών σχολών. Στις 11 Δεκεμβρίου του 1940 , ο Carl Ransom Rogers, σε εισήγησή του στο Πανεπιστήμιο της Minnesota, παρουσίασε μια διαφορετική προσέγγιση, τη «μη κατευθυντική» συμβουλευτική (Μπρούζος, 2004). Σε αυτή τη θεραπεία « το άτομο και όχι το πρόβλημα, βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο στόχος δεν είναι να λύθει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά να βοηθηθεί το άτομο να αναπτυχθεί, έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει το τωρινό πρόβλημα και τα μελλοντικά προβλήματα με έναν πιο ολοκληρωμένο τρόπο» (Rogers, 1942, σ.28). Από τότε, η εξέλιξη της «μη κατευθυντικής» συμβουλευτικής είναι αδιάλειπτη. Σήμερα απαντάται ως «προσωποκεντρική» προσέγγιση.