Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παιδί και θυμός: κατανοώντας ένα παρεξηγημένο συναίσθημα

Παρασκευή, 12 Μαΐου στις 5:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ.  • Κύκλος - Υποστήριξη Γυναικών Μητρότητας Θηλασμού -Ibclc
  Ορφέως 15, Ηλιούπολη, 16346 Αθήνα

  Ο θυμός είναι το συναίσθημα που δημιουργεί τα συχνότερα προβλήματα στα παιδιά και τη μεγαλύτερη δυσκολία στους γονείς. Τι είναι πραγματικά ο θυμός και πως τον αντιμετωπίζουμε ως γονείς; Μέσα από αυτό το ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο θα εξετάσουμε μαζί το συναίσθημα του θυμού στα παιδιά καθώς και το πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε να τον εκφράσουν και να τον διαχειριστούν με πιο παραγωγικούς τρόπους. Το βιωματικό αυτό σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε γονείς παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

  ελάχιστος αριθμός ατόμων: 8
  μέγιστος αριθμός ατόμων:16

  Διάρκεια: 3 ώρες
  Κόστος συμμετοχής: 20€/ άτομο

  Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
  Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: electramatsangou@gmail.com, 6974549174

  Συντονίστρια: Ηλέκτρα Ματσάγγου, ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια

  Η Ηλέκτρα Ματσάγγου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986, μεγάλωσε στον Βόλο και είναι μητέρα ενός παιδιού. Είναι απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ψυχολογία της Υγείας του Leiden University (Health Psychology MSc) και τελειόφοιτη του 4ετούς προγράμματος μετεκπαίδευσης στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt στο εκπαιδευτικού κέντρο Gestalt Foundation. Μέχρι πρόσφατα ζούσε και εργαζόταν στην Ολλανδία ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια αλλά και ως παιδαγωγός σε συνεργασία με το Βρετανικό σχολείο της Χάγης. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Θεωρία Προσωπικότητας του Carl Rogers

του Παναγιώτη Καλομοιράκη

Τάση Πραγμάτωσης- Οργανισμός
Ο Rogers, όπως και οι συνάδελφοί του Goldstein και Maslow,  υποστηρίζει πως η μοναδική κινητήρια δύναμη του ανθρώπινου οργανισμού είναι η τάση για πραγμάτωση. Η τάση πραγμάτωσης ωθεί τον οργανισμό προς την επιβίωση, την εξέλιξη, την αυτονομία, βάσει των εγγενών χαρακτηριστικών του. Η τάση πραγμάτωσης είναι μία τάση που δεν μπορεί να αποκοπεί από τον οργανισμό αλλά δρα από τη γέννηση του ανθρώπου και συνεχίζει να δρα σε όλη τη διάρκεια της ζωής του (Μπρούζος, 2004).

Η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη

του Παναγιώτη Καλομοιράκη


Βρεφική ηλικία
Κατά τη βρεφική ηλικία ο άνθρωπος είναι απόλυτα εξαρτημένος από το οικογενειακό περιβάλλον για την ικανοποίηση των αναγκών του. Σύμφωνα με τη βιοκοινωνική θεωρία του Erikson, αν επιτευχθεί ικανοποιητικά αυτός ο στόχος, τότε το άτομο αναπτύσσει το συναίσθημα της βασικής εμπιστοσύνης.

Η προσωποκεντρική συμβουλευτική

του Παναγιώτη Καλομοιράκη

Μερικά ιστορικά στοιχεία

Μέχρι τα μέσα του εικοστού αιώνα περίπου, η ψυχοθεραπεία αντλούσε τις μεθόδους της από τις θεωρίες των ψυχοδυναμικών και συμπεριφοριστικών σχολών. Στις 11 Δεκεμβρίου του 1940 , ο Carl Ransom Rogers, σε εισήγησή του στο Πανεπιστήμιο της Minnesota, παρουσίασε μια διαφορετική προσέγγιση, τη «μη κατευθυντική» συμβουλευτική (Μπρούζος, 2004). Σε αυτή τη θεραπεία « το άτομο και όχι το πρόβλημα, βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο στόχος δεν είναι να λύθει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά να βοηθηθεί το άτομο να αναπτυχθεί, έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει το τωρινό πρόβλημα και τα μελλοντικά προβλήματα με έναν πιο ολοκληρωμένο τρόπο» (Rogers, 1942, σ.28). Από τότε, η εξέλιξη της «μη κατευθυντικής» συμβουλευτικής είναι αδιάλειπτη. Σήμερα απαντάται ως «προσωποκεντρική» προσέγγιση.